Om företaget

Prohorse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Det är hästen som är facit

på tränarens kunskap.."

Om Företaget

Jag som driver företaget Prohorse heter Svante Johansson och har sedan 1995 hjälpt och instruerat hästägare runt om i Sverige och Norge. Under årens lopp har hundratals hästar och hästägare deltagit i mina kurser. Detta har givit mig stor erfarenhet och kunskap om hur man kan lösa problem relaterade kring hästhantering, samt ridning och körning.

 

Hästintresset fick jag av min far Eric Johansson som arbetade på Strömsholm samt bedrev ridskola i Sigtuna med hästar från K1 Stockholm.

 

En av de viktigaste kunskaperna jag har fått med mig längs vägen är förmågan att kunna läsa hästens relation till människan. Det vill säga, att kunna ge ett ekipage de viktigaste byggstenarna för en fortsatt utveckling och samhörighet i både träning och vardag.

Det är etologi - hästens beteende som ligger till grund för min metod. En metod där ledarskap och hästhantering, självkritik och människans kunskap, ansvar och empati gentemot hästen är stora delar av utbildningen.

 

Det är hästen som är facit på tränarens kunskap.

 

Med det menar jag att om du hanterar din häst på rätt sätt och har ledarskap inte behöver träna lastning, gå över bäckar etc. Hästen kommer att göra det ändå, den litar på att du som ledare har förmågan att avgöra vad som är farligt eller inte.

Olater som utfall, bockningar, vägran, stegring eller att hästen inte står stilla, inte vill gå m.m. är ett resultat av fel hantering och lågt ledarskap. De ska inte ses som "olater".

 

Prohorse

Junsternäset 110

830 90 Gäddede

+47(0)70 190 00 45

 

svante@prohorse.se